Något för varje bostad

devolo Powerline-adaptern är en internetförstärkare som via elnätet leder in signalen i varje rum. Sätt bara dit en adapter i routern och ytterligare en på den plats där internetuppkopplingen är dålig. Dessutom kan nätverket utökas med upp till åtta adaptrar, helt utefter storleken på ditt hem.

Nu är dålig räckvidd ett minne blott − med devolo Powerline-adaptrarna får du internet i vartenda eluttag – och du kan välja mellan LAN och wifi.

Frågor och fakta för dig som vill komma igång

  • Vad är Powerline?
  • Vad skiljer Powerline från en vanlig repeater?
  • Behöver jag en LAN- eller wifi-anslutning?
  • Är min router kompatibel?

Vad är Powerline?

Med Powerline-tekniken är det möjligt att använda det vanliga elnätet för dataöverföring. På så sätt kan du upprätta en nätverksanslutning överallt där det finns uttag tillgängliga och du slipper den komplicerade, och ofta dyra, processen med att dra LAN-kablar. Alternativa benämningar på Powerline-tekniken är PowerLAN, PLC (Powerline Communication) och dLAN (direct LAN). Det finns Powerline-adaptrar med LAN-anslutningar och wifi, med vilka du kan förse alla hemmets enheter, som PC, surfplatta, smartphone, spelkonsoler och smart-TV med internet.

Vad skiljer Powerline från en vanlig repeater?

En wifi-repeater används främst till att förstärka wifi-signalen på ett våningsplan där få hinder, som t.ex. väggar, påverkar signalöverföringen. Som våningsövergripande lösning för problem med wifi-anslutningen är den dock inget vidare; för att det ska fungera måste planlösningen vara väldigt öppen. 

Den perfekta lösningen för en bättre wifi-anslutning eftersom data överförs även över långa avstånd. Installationen sker via enhetens krypteringsknapp (s.k. pairing) eller med hjälp av vårt verktyg ”Cockpit”. Dessutom kan wifi-nätverket byggas på med ytterligare adaptrar efter behov.

Behöver jag en LAN- eller wifi-anslutning?

Med en wifi-anslutning kan du använda din smartphone, surfplatta och laptop var du vill i hemmet. Dessutom har dessa enheter ofta ingen ingång för anslutning till det fasta nätet. Wifi är även i de flesta fall det bästa valet om du vill surfa utomhus, t.ex. på balkongen, uteplatsen eller i garaget.

Alla de gånger då hastighet och stora datamängder är avgörande är istället en LAN-anslutning att föredra. Det gäller exempelvis när du spelar på dina spelkonsoler eller streamar i HD på din smart-TV. Som tur är finns det Powerline-adaptrar med både wifi- och LAN-anslutningar så att du slipper välja.

Är min router kompatibel?

Goda nyheter: Du kan vara säker på att produkterna från devolo alltid är kompatibla eftersom alla vanliga router-modeller stöds.

Detta gäller även om du redan har produkter från devolo och vill utvidga ditt nätverk med nyare enheter. Alla produkter i hastighetsklasserna 200, 500, 550, 650, 1 000 och 1 200 är nämligen helt kompatibla med varandra.

devolo Magic: Lev i framtiden redan idag!

Strömning, gaming, home-office, virtual reality. Online, i molnet, i nätverket – oavsett om det är med surfplatta, smartphone, laptop, smart tv, spelkonsol eller annan enhet: Allt är möjligt, så också i framtiden. Och det så fantastiskt snabbt och tillförlitligt som aldrig förr. Highspeed på maximalt 2400 Mbit/s för din digitala frihet.

 

Mer om devolo Magic


Rätt lösning för varje användningsområde

Frau im Wohnzimmer schaut auf einem Smartphone

Strömning

Säg tack och hej till segt internet: Tack vare Highspeed-lösningarna från devolo streamar du filmer, serier och musik utan avbrott.

Mann und Frau im Wohnzimmer mit Spielcontroller in den Händen

Gaming

Få den optimala spelupplevelsen – på konsolen, PC:n eller varför inte din surfplatta eller smartphone?

Frau im Home-Office am Telefonieren

home-office

Allt fler företag ger sina medarbetare möjligheten att jobba hemifrån.

Med devolo börjar framtiden i hemmet

Överallt där det saknas strukturerade nätverkskablar är Powerline-adaptrar ett billigt och bra alternativ för din uppkoppling. Särskilt i byggnader eller lägenheter där det saknas nätverkskablar, eller där det är dyrt och komplicerat att dra in kablar i efterhand, ser Powerline-adaptrarna till att du får en nätverksanslutning med hög överföringshastighet.

 

Jämfört med en vanlig trådlös uppkoppling är fördelen att dataöverföringen inte hindras av väggar eller armerad betong. Dessutom kan inga angränsande wifi-åtkomstpunkter som använder samma frekvensområde påverka funktionen hos det egna wifi-nätverket.

Produkter

för internetförstärkning

Support

Vi hjälper gärna till.

Att support

Alla nedladdningar

Hålla sig uppdaterad!

Gå till nedladdningarna