devolo öppnar dörrarna till alla möjligheter i den digitala världen. Med kraftiga hemnätverk för smarta hem och mycket säker datakommunikation i företagsmiljöer är devolo en innovationsdrivande del av digitaliseringen. Ända sedan starten 2002.

Data som livselixir

Digitalisering är ett ord som används mycket idag. Den lever på våra data. I form av ettor och nollor flyter data genom kablar och luften och tar sig från sändare till mottagare. Redan 2002 insåg devolo att det var viktigt att bereda vägen för detta och att Powerline Communication (PLC) var det bästa sättet att göra det på.

PLC: nätverk hemma för alla med devolo

Redan tidigt insåg Heiko Harbers och hans team potentialen hos teknik för nätverk hemma. PLC använder det befintliga elnätet för att överföra internetsignalen. Precis som en lång nätkabel. Med PLC går det att undvika problemet med rena WiFi-lösningar där tak och väggar kan försämra signalen.

 

Bättre prestanda och större framgång på marknaden

 

Efter en framgångsrik start hade vi 2005 redan sålt en miljon praktiska uttagsadaptrar. Idag använder miljontals hushåll i hela Europa devolos lösningar för att fördela internetsignalen i huset med högre hastighet via elnätet.

Under årens gång har våra lösningar blivit allt bättre.

Blygsamma 14 Kbit/s har utvecklats till upp emot 2,4 Gbit/s överföringshastighet, enkla adapterpar har blivit flerrumssatser som med hjälp av toppmoderna mesh-WiFi-funktioner skapar ett heltäckande nätverk i hela hemmet. De aktuella flaggskeppsmodellerna från devolo står stadigt på den kraftigaste PLC-generationen någonsin som stamnät.

Kraftfulla hemnätverk förvandlar trender till en ny livsstil

I dagsläget är ett kraftfullt nätverk en grundläggande förutsättning för att stora trender ska kunna leda till hållbara förändringar i våra liv. För med nätverket blir arbetsrummet till ett chefskontor vid videomöten, barnrummet blir till ett virtuellt klassrum genom webbutbildningar och faktasökningar online, hobbyrummet blir till en riktig verkstad med hjälp av instruktionsfilmer på nätet och vinden blir till ett gym med digitala träningskurser. Kort och gott: med rätt hemnätverk blir ”work@home”, ”study@home” och ”socialise@home” en stabil punkt i våra liv – powered by devolo.

Partner till internationella telekommunikationsleverantörer

devolo är inte bara en ledande leverantör av hemnätverksprodukter som kan köpas av slutkunder i butiker eller på webben. Sedan många år tillbaka hjälper vi även telekommunikationsföretag att utveckla och tillverka individuella lösningar, inklusive fast programvara, förpackning och logistik. Det finns knappt någon annan på marknaden som har tätare, mer långvariga partnerskap med internetleverantörer i hela Europa och mer därtill.

 

Skapandet av ett Industry of Things

 

Smarta nätverk har blivit en lika självklar del av våra hem som vatten och ström. Men även i företagsmiljöer är det omöjligt att tänka sig en vardag utan dem. Begreppet ”smart” är inte bara ett modeord, utan beskriver den djupgående utvecklingen av affärsmodeller och infrastruktur som följer skapandet av ett Industry of Things.

devolo bidrar aktivt till den utvecklingen och tillämpar sin långa erfarenhet inom dataöverföring via hållbara anslutningar i olika områden. Industripartners, medelstora företag och aktörer i energibranschen som är under konstant förändring: överallt där säker, kraftfull datakommunikation behövs, förlitar sig våra partners på devolo.

Forskning och utveckling skapar grunden för kommande teknikgenerationer

Att devolo kan engagera sig på så många sätt beror till stor del på ett starkt forsknings- och utvecklingsteam. Hela 45 % av de anställda ägnar sig åt forskning och utveckling. Det är ingen slump. Mottot ”Engineered in Germany” är det som särskiljer devolo från konkurrenterna och ett sätt att ge uttryck för vår strävan efter högsta möjliga kvalitet.

Tack vare vår egen utvecklingsförmåga kan devolo engagera sig i forsknings- och stödprojekt som lägger grunden för nya teknikgenerationer. Under se senaste 20 åren har devolos experter varit delaktiga i internationella projekt, utskott och standardiseringsorganisationer – oavsett om det gäller IEEE-standarder eller EU:s E-mobility-projekt.

 

Blicken riktad mot den digitala framtiden

När devolo grundades bestod företaget av 25 medarbetare i Aachen. Idag har devolo ungefär 300 medarbetare världen över. Vårt företag är ägarlett och har en stark teamkänsla. Det gör oss konkurrenskraftiga och att vi kan ha blicken riktad mot den digitala framtiden. För digitaliseringen har bara börjat ...

Företaget i korthet:

Milstolpar

 • 2002

  devolo AG grundas

 • 2003

  Lansering av produkterna i Powerline 1.0-serien

 • 2004

  Uppbyggnad av en distributionsorganisation över hela Europa

 • 2005

  Först i världen med MicroLink dLAN® Highspeed-adaptern med 85 Mbps

 • 1 miljon adaptrar levereras

 • 2007

  Datakryptering med en knapptryckning: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus – den första produkten med inbyggt eluttag och nätfilter

 • 2009

  devolo är världsledande på marknaden för Powerline-teknik (statistiskt bevisat)

 • 2010

  Marknadsintroduktion av dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Marknadsintroduktion av produktlinjen dLAN® 500 AV

 • 2012

  devolo firar 10-årsjubileum

 • 2013

  Marknadsintroduktion av dLAN® 500 WiFi – gör slut på alla WLAN-problem

 • 2014

  devolo lanserar marknadens första dLAN®-adapter med 1 200 Mbps

 • 2015

  devolo tar klivet in på Smart Home-marknaden och introducerar den nya produktgruppen ”devolo Home Control”

 • 2016

  Lansering av devolo GigaGate, wifi-bryggan för multimedia

 • 2017

  devolo firar 15-årsjubileum

 • Flytt till det nya huvudkontoret i Aachen

 • 2018

  Lansering av devolo Magic

 • 2021

  devolo expanderar till USA