Pressmeddelanden

Företag / 17.02.2015

devolo har levererat 25 miljoner dLAN® adaptrar och blir marknadsledare

devolo

Med över 25 miljoner dLAN® adaptrar distribuerade når devolo ännu en milstolpe inom elnäts-segmentet och blir samtidigt global marknadsledare på området. Idag används dLAN® produkterna för anslutning av alla digitala enheter i hemmet. dLAN® ger snabb, stabil och säker dataöverföring tack vare patenterad teknik från devolo. devolo har även en nyckelroll i samarbetet med IEEE konsortiet och Homeplug alliansen där man arbetar med att utveckla globala standarder för PLC- kommunikation gentemot kunden.

Tack vare dLAN® Powerline får miljontals människor världen över tillgång till Internet och WiFi på platser där ingen annan teknik på ett tillförlitligt sätt finns att tillgå, utan dyra installationskostnader.

-Att vi nu har distribuerat 25 miljoner dLAN® adapters är en viktig milstolpe i vår företagshistoria, säger Heiko Harbers, VD för devolo AG. Vi är glada över användarnas förtroende för våra produkter som driver utveckling av hemnätverk i hela Europa. Sedan vi startade 2002 har devolo stått för användarvänliga kommunikationslösningar som ger ett stort värde för slutanvändaren men samtidigt inte kräver någon teknisk kunskap för att kunna användas och installeras.

 

Europeiskt samarbete för forskning och utveckling

Förutom produkter för slutkunder har devolo dessutom i flera år varit med i ett europeiskt forskningsprojekt tillsammans med bland annat representanter från näringslivet, forskning och politik. Som en del i projektet utvecklar devolo viktiga standarder och hårdvarukomponenter skapade för framtidens intelligenta elnät. Dessutom bidrar devolos tekniker med värdefull expertis inom flera olika kundanpassade nätverksprojekt för exempelvis stora företagskontor eller hotell.