Pressmeddelanden

Privatkunder / 22.11.2013

devolo lanserar den snabbaste dLAN®-Powerlineadaptern någonsin: dLAN® 650 triple+ med tre Gigabit LAN-portrar och upp till 600 Megabit per sekund

devolo
devolo expanderar sin dLAN®-produktlinje med den snabbaste adaptern någonsin med 600 Mbps, tre Gigabit LAN-portrar och ett anpassat eluttag. dLAN® 650 triple+ är den andra Powerlineadaptern i devolos nya produktlinje dLAN® 650 - den snabbaste någonsin. Den unika och patentsökta adaptern, med devolos range+teknik, gör det möjligt att få ännu snabbare dataöverföring. Hemelektronik, såsom datorer och lösningar för smarta hem kopplas snabbt och enkelt ihop via denna snabba internetuppkoppling.

devolo range+teknik för maximal hastighet och räckvidd

dLAN® Powerline, har slagit ett rekord i denna nya adapterversion genom att koppla upp sig till hemnätverk via elledningen över hela 600 Mbps. Lösningen är perfekt för delad nätverksåtkomst, även då man behöver kunna överföra stora filer på ett hemnätverk. Dessutom är dLAN® 650 triple+ utrustad med devolos range+teknik, den enda i sitt slag som med patentsökt teknik ökar täckningsområdet för Powerline avsevärt. Nu kan även avgränsande rum få tillgång till full internetuppkoppling. För första gången är det möjligt att ha datakommunikation genom Powerline och kunna använda alla tre fysiska linjer i den elektriska nätkretsen. För detta ändamål har devolo utvecklat en patentsökt hårdvara designad med en unik koppling, som endast kan installeras i de nya dLAN® 650-adaptrarna.

Tre LAN-portar för datorer, hemelektronik och bättre teknik för smarta hem

dLAN® 650 triple+ är utrustad med tre Gigabit LAN-portrar. Detta gör det möjligt att ansluta alla nätkompatibla enheter i ett rum direkt till hemnätverket - perfekt för till exempel vardagsrummet eller hemmakontoret. Såväl hemelektronik som smart-TV-apparater, andra media-mottagare och Blu-ray-spelare, som datorer och uppkopplade tillbehör som skrivare och NAS-hårddiskar enkelt anslutas till internet via bostadens elledningar.

Integrerat eluttag med nätfilter

I och med att adaptern har ett inbyggt eluttag kan man enkelt installera den i rum där det finns få vägguttag. Dessutom optimerar ett integrerat nätfilter dataöverföringen i hemnätverket, genom att eliminera störningar som kan orsakas av till exempel strömförsörjning.

Energieffektiv adapter designad med dynamisk och energibesparande funktion

dLAN® 650 triple+, som innehåller Powerline-chips, är inte bara optimerad för hög överföringskapacitet, den är också utformad för utmärkt energibesparande. I drift använder adaptern bara 4,4 watt. När den anslutna och nätkompatibla enheten är avstängd, går adaptern automatiskt in i viloläge och använder endast 0,7 watt.

devolo dLAN® 650 triple+ finns idag tillgänglig i svenska butiker. Startkittet, med 3-års garanti, innehåller en dLAN® 650 triple+ och en dLAN® 650+ och kostar 1,329 SEK. Enstaka adaptrar för att utvidga en befintlig enhet kostar 729 SEK.

dLAN® Powerline - det enkla hemnätverket som ansluter via bostadens elledningar

dLAN® Powerline från devolo använder hushållets elledningar som en lång nätverkskabel. Med hjälp av en dLAN®-adapter förvandlas varje eluttag till en åtkomstpunkt för nätverket. Hemelektronik, som datorer och lösningar för smarta hem, kan enkelt anslutas till varandra och till internet. Snabb överföring, säker kryptering och enkel installation gör dLAN® Powerline till det bästa hemnätverket. Med över 18 miljoner sålda dLAN®-adaptrar är devolo den globala marknadsledaren inom kommunikationslösningar genom elnät.