Pressmeddelanden

Privatkunder / 19.08.2014

devolo lanserar dLAN® 1200+ - ny powerlineadapter med en fart på upp till 1,2 gigabit per sekund

devolo lanserar dLAN® 1200+ - ny powerlineadapter med en fart på upp till 1,2 gigabit per sekund

devolos nya adapter dLAN® 1200+ är den allra första dLAN®-adaptern inom gigabitgenerationen. Efter succén med adaptrar i 650-serien passerar devolo nu gigabitgränsen genom att dubbla sin överföringshastighet till 1200 Megabit per sekund. Den höga hastigheten har gjorts möjlig tack vare en kombination av devolos range+teknik och den nya generationen av powerlinechip. dLAN® 1200+ är det perfekta valet för alla som vill skicka stora mängder av data över stora avstånd via sitt hemnätverk.

12 års erfarenhet = 1.2 gigabit bandbredd

devolo AG har varit experter inom powerlinekommunikation i tolv år. Inget annat företag har specialiserat sig lika starkt inom enkel dataöverföring via elnät. Idag arbetar det 70 anställda på forsknings- och utvecklingsavdelningen på devolos huvudkontor i Aachen i Tyskland, där man utvecklar devolos powerlineadaptrar, och man kan nu presentera den allra första adaptern som passerar gigabitgränsen - dLAN® 1200+, med en dataöverföringshastighet på upp till 1,2 gigabit per sekund.

Snabbt, ekonomiskt och enkelt

dLAN® 1200+ är med sina 1.2 Gbps inte bara den snabbaste utan även den mest stabila dLAN®-adaptern med den största räckvidden någonsin, detta tack vare range+tekniken och MIMO (Multiple Input Multiple Output). devolos ingenjörer har även sänkt den nya adapterns elförbrukning - detta trots att man dubblat överföringshastigheten. I bruk använder dLAN®1200+ aldrig mer än 4.2 Watt, och när den enhet som kopplats till adaptern är avstängd går adaptern automatiskt ner i vänteläge, vilket, med en energiförbrukning på endast 0.7 Watt, sparar ännu mer energi.

Utöver att den nya adaptern är snabbare och mer energieffektiv, fungerar installationen och användningen av dLAN® 1200+ precis på samma sätt som med devolos övriga adaptrar - enkel och snabb installation via bostadens eluttag samt kryptering.

Gigabit Ethernet och integrerat samt barnsäkrat eluttag

För att uppnå maximal hastighet är dLAN® 1200+ utrustad med ett Ethernetuttag och en nätverkskabel ingår i paketet. För att optimera kapaciteten ytterligare har adaptern även ett integrerat eluttag, så man inte behöver offra ett av hemmets eluttag till adaptern. dLAN® 1200+ har dessutom ett störningsfilter som optimerar dataöverföringen, plus att den är barnsäkrad.

Kompatibel med dLAN® 200, 500 och 650, tillgänglighet och pris

Tack vare HomePlug AV(2)-standarden är samtliga nya dLAN® 1200-adaptrar fullt kompatibla med alla dLAN® 200-, dLAN® 500-, dLAN® 650-modeller och övriga devolo-powerlineadaptrar. dLAN® 1200+ börjar säljas i september 2014 och kan användas både som ett startkit, då man installerar ett helt nytt hemnätverk, och som en individuell adapter i ett befintligt powerlinenätverk. Startpaketet kostar 1,299 SEK medan individuella adaptrar kostar 699 SEK.