Pressmeddelanden

Mässa / 04.09.2013

devolo på IBC 2013: Powerline med 600 Mpbs, ny uppställning av PLC WiFi och PLC-lösningar för SAT>IP

devolo

"Att enkelt nätverka med den digitala världen från ditt hem" PLC-specialisten devolo kommer styras av denna devis när de presenterar sina lösningar för SAT>IP och bredbandsdistribution på IBC 2013 (13-17 september). På IBC visar de upp nya användarvänliga lösningar för kunder av internetleverantörer och leverantörer av digitala lösningar. Höjdpunkter på mässan kommer vara visningen av den nya serien av PLC (programmerbart styrsystem) med 600 Mbps, nya PLC-produkter med en integrerad Wi-Fi åtkomstpunkt, det nya dLAN®-TV-SAT>IP-systemet, samt den första PLC-Wi-Fi-adaptern med routerfunktionalitet.

Premiär för OEM PLC-adapter med 600 Mbps och range+teknologi

Högre överföringskapacitet och bättre avstånd: den nya PLC-generationen med garanterat 600 Mbps är här - den ultimata hemnätverksupplevelsen. Maxavståndet säkerställs med den nya range+teknologin (i avvaktan på patent): För första gången någonsin kommer det vara möjligt att använda datakommunikation över alla tre fysiska trådar i en strömkrets på en jordkabel - samtidigt som skyddet från jordkabeln fortfarande är intakt. Resultatet blir en högre prestanda för dataöverföring, med maximal räckvidd och en förbättrad täckning av Powerline-nätverket i hela byggnaden.

Till skillnad från SmartLink-system ger range+teknologin en förbättrad koppling till jordkabeln. Denna funktion, som just nu väntar på patent, gör det möjligt att markant förbättra överföringskvaliteten. Den första OEM PLC-adaptern med 600Mbps-chip är en devolo PLC 650+. Adaptern har en gigabit-LAN-port samt ett integrerat eluttag som störningsfilter.

Nya PLC-produkter med WiFi integration stödjer IEEE 1905.1

De senaste av devolos PLC-adaptrar, PLC 500+ WiFi och PLC 500 WiFi med WiFi-funktionalitet, stödjer IEEE 1905.1. Den nya standarden gör det möjligt för adaptrar att på egen hand avgöra förhållanden och linjekvalitet, så de kan fastställa om de ska använda sig av kraftledningar eller deras Wi-Fi-anslutning vid överföring av data, beroende på vilken kommunikationsväg ger det bästa resultatet.

Intern satellit-TV-distribution kompatibel med SAT>IP-standarden

devolo ersätter vanliga COAX-antennsladdar med sitt dLAN® TV SAT-system - en effektiv Powerline-baserad produktlinje för intern distribution av digital satellit-TV som är kompatibel med DVB-S2-standarden. Stödet för SAT>IP-standarden gör det möjligt att ta emot satellit-TV för varje korresponderande set-top box, samt till smarttelefoner och surfplattor. Kärnan i dLAN® TV SAT-systemet är en så kallat kaskaderbar mutlituner med PLC-funktionalitet. Powerline gör det möjligt att distribuera satellitsignaler över hela kraftledningen genom ditt hem, varje strömuttag blir till ett antennuttag.

På IBC kommer devolo också presentera sin framtidsutsikt över kommande firmware-uppdateringar. Till exempel kommer SAT>IP Multitunern stödja så kallat DLNA UPnP protocol. Detta betyder att UPnP-kompatibla enheter som spelkonsoler och smart-TV i framtiden kommer kunna ta emot satellit-TV.

Sin första PLC WiFi-adapter med routerfunktionalitet för FTTH och kabel-TV-nätverk

Den nya generationens bredbandsuppkopplingar kräver nya lösningar. På IBC 2013 kommer devolo presentera den första PLC-adaptern med en integrerad internetrouter. I fortsättningen kommer internetleverantörer inte behöva att konsumenterna har separata routerhårdvaror - PLC-hemnätverket och routern slås samman till en lättanvänd och färdig lösning. FTTH-leverantörer, och kabel-TV i synnerhet, drar fördel från denna produkt. Devolo-routern är lätt att installera - den kopplas in i LAN-porten på modemet och ytterligare PLC-adaptrar förser sedan bredband till övriga huset. Användningen av PLCs kombination av Wi-Fi gör det möjligt att få ett heltäckande Wi-Fi-hemnätverk.

TR 069 standard i devolos PLC-adaptrar

devolo erbjuder också implementering av TR 069 i deras PLC-adaptrar på projektbas - något som visat sig vara en succé hos flera stora kunder. Fördelarna med TR 069 är bland annat att det blir lättare för internetleverantörer att utföra fjärrdiagnostik för sina kunder, och att de lättare och mer behändigt kan utföra fjärrunderhåll - till exempel en fjärruppdatering av PLC-adaptrarna med ny firmware. Mer detaljerad information om TR 069 och implementering i nuvarande PLC-adaptrar finns vid devolos mässmonter på IBC.För mer information om de senaste dLAN® Powerline lösningarna, besök devolo på IBC, sal 14, monter 471.