Pressmeddelanden

Företag / 11.06.2014

Låt inte dålig uppkoppling få dig att missa fotbolls-VM i sommar! devolo visar hur du garanterar bra uppkoppling i sommarstugan

devolo

Än en gång är det dags för nagelbitande spännande fotboll hemma med vänner och familj. devolo hjälper TV-tittare att få en störningsfri trådlös uppkoppling omgiven av naturen ute i stugan. Med enkla tips från devolo kan man se varje fotbollsmål, oavsett om man inrett stugan med en storbilds-TV eller surfar på altanen via en smarttelefon eller surfplatta.

Se varje match - oavsett om du är hemma eller i stugan

De flesta av oss ser fram emot fotbolls-VM, men inte lika mycket mot att krångla med dålig mottagning och dåliga digitalteve-uppkopplingar i fjärran stugor. Vill man se matcherna via 3 eller 4G visar det sig ofta att stugan ligger alldeles för långt bort från närmsta mast, vilket resulterar i att strömningen på grund av den svaga signalen ständigt hakar upp sig.

Fotboll via smartteven, smarttelefonen eller surfplattan

Många gånger har man inte tillgång till internet där teven och digitalboxen finns, och då är de praktiska Powerline-adaptrarna från devolo, som dLAN® 650+ Starter Kit, det perfekta botemedlet. Installationen är extremt enkel och snabb. Man ansluter bara en adapter nära routern och en annan där är internetuttaget finns och sedan kan man använda stugans elledning till att överföra data.

Surfplattor och smarttelefoner behöver däremot en bra och stabil Wi-Fi-signal för att kunna strömma videomaterial. Den perfekta lösningen då är ett Powerline Wi-Fi-set, exempelvis dLAN® 500 WiFi Starter Kit. Installationen är extremt enkel: man kopplar en Powerlineadapter till routern och sen är det bara att ta med den andra Wi-Fi-adaptern till närmast där man kollar på matcherna. Följer man till exempel matcherna från sin altan kan man koppla in den andra adaptern i ett eluttag som sitter nära fönstret till altanen, så är uppkopplingen säkrad.

devolo arrangerar tävling för fotbollsfans

När man har säkrat sin mottagning i sommarstugan och kan se alla matcher, kan man även delta i devolos fotbollsVM-tävling, med vinster till ett sammanlagt värde av över 27 000 kr. Genom att delta i tävlingen på devolos hemsida kan man vinna fina priser, som till exempel en Samsung Smart TV eller Sony PlayStation 4. 

För att kunna liveströmma matcherna och få en perfekt internetmottagning för smarttelefoner och surfplattor rekommenderar devolo dLAN® 500 WiFi Starter Kit, som finns att köpa för 899 kr (rekommenderat pris). För bästa anslutningen för en SmartTV och digitalbox rekommenderas dLAN® 650 + Starter Kit för 1,159 kr (rekommenderat pris).

Denna text kan även laddas ned på devolos hemsida på www.devolo.de. Titta på informativa filmer om dLAN® hemmanätverk på YouTube på www.youtube.com/devolo.

Fem steg till ett bättre WLAN

 

Nedan kommer tips från devolos WLAN-jour på vad man ska göra om man har problem med den trådlösa uppkopplingen hemma. Detta är alltså den allra första hjälpen - har man ytterligare problem är det bara att gå in på WLAN-jouren och ta reda på vad som behöver göras.
 

1. Du behöver komma upp

För bästa möjliga kommunikation mellan smarttelefon, surfplatta, laptop och din WLAN-router bör routern sitta högt placerad. Utnyttja möjligheten till väggmontage som många modeller erbjuder eller placera enheten på en hylla.
 

2. Hitta din medelväg

Hitta den optimala platsen för din WLAN-router. I idealfallet är detta exakt mitt i ditt hus eller lägenhet. På så vis har alla mobila enheter ordentlig mottagning. Om du enbart surfar i en viss del av huset, t.ex. i vardags- eller arbetsrummet, ger en WLAN-router som placeras just där optimal mottagning.
 

3. Satsa fullt ut

På många WLAN-routrar kan sändeffekten regleras. För att spara energi är effekten ofta inställd på 50 procent vid leverans. Öka sändeffekten stegvis för att få bättre WLAN-täckning. Du hittar inställningen via menyn i din WLAN-router, som du normalt kan öppna från en webbläsare som Firefox, Internet Explorer eller Safari (Mac). I handboken till din router finns mer information.
 

4. Val av kanal

Ditt WLAN hemma kan sända på flera kanaler. När WLAN-routern ställs in i fabriken väljs ofta en kanal som råkar vara densamma som den som alla dina grannar använder, vilket överbelastar radiofrekvenserna och ditt WLAN går långsamt. Via menyn i din WLAN-router kan du välja frekvenser manuellt. Välj vid behov en annan kanal som inte används av så många andra WLAN-nätverk. Du kommer åt menyn i din router via din webbläsare.
 

5. Gör ditt WLAN starkare

Med hjälp av devolo WLAN-adaptrarna blir ditt WLAN hemma starkare en gång för alla. Gör WLAN-kollen för att få reda på vilken devolo-produkt som passar just dig. devolos WLAN-adaptrar är väldigt enkla och snabba att installera och utökar ditt befintliga WLAN perfekt. På så vis har du perfekt mottagning för trådlöst surfande överallt.