Produktdetaljer

Med dLAN 500 duo från devolo kan du starta ditt egna hemnätverk på enklast möjliga sätt. Tack vare anslutningen via husets elnät kan du i en handvändning använda internet i vilket rum du vill. Tack vare adapterns två LAN-anslutningar kan du direktansluta två apparater, t.ex. dator och nätverksskrivare i arbetsrummet eller smart-tv och spelkonsol i vardagsrummet.

 

Återförsäljare nära

Perfekt för streaming

Låt dig förtrollas av helt nya världar!

dLAN® 500 duo Powerline är perfekt lämpad för följande användningar

Streaming

Streama den senaste storfilmen eller njut av det senaste avsnittet av din favoritserie med högsta kvalitet, helt utan fördröjning och onödigt lång laddningstid. dLAN 500 duo gör detta möjligt – Det gäller såklart även för musik och instruktionsvideor på YouTube.

 

Hemmakontoret

Utnyttja blixtsnabb dataöverföring på t.ex. din PC, samtidigt som barnen streamar serier. Dessutom kan du även ansluta skrivaren till hemmanätverket utan att det påverkar den stabila och effektiva internetanslutningen för alla anslutna enheter.

 

Onlinespel

Även dina spelkonsoler kan enkelt anslutas till internet. Dra nytta av alla möjligheter som dLAN har att erbjuda och slipp kompromisser. Smidig streaming och gaming ger dig tillgång till den bästa underhållningen där hemma.

 

 

 

Samlade fördelar

Den perfekta adaptern för att starta ditt eget hemnätverk via elnätet

Det kompakta höljet underlättar en bra och flexibel placering på varje väggkontakt i huset. Självklart kan ditt hemnätverk när som helst utökas med ytterligare adaptrar. På så sätt gör den innovativa dLAN-tekniken att du får internet i varje rum. Redan idag satsar över 16 miljoner nöjda kunder på devolo – den ledande leverantören av hemnätverk via elnätet.

Två LAN-anslutningar

 • Den är utrustad med två LAN-anslutningar med fast Ethernet och ger dig därmed möjlighet att ansluta ytterligare en enhet till internet
 • Den kompakta och platta designen på höljet passar diskret in i varje tänkbar bostad

Kompakt konstruktion. Diskret design.

 • Enkel och snabb anslutning med upp till 500 Mbps
 • Gör om ditt eluttag till en dubbel internetanslutning

Fast Ethernet

Tack vare adapterns två LAN-anslutningar kan du direktansluta två apparater, t.ex. dator och nätverksskrivare i arbetsrummet eller smart-tv och spelkonsol i vardagsrummet. Det kompakta höljet underlättar en bra och flexibel placering på varje väggkontakt i huset

Spetsteknologi från Tyskland

Utveckling med själ och hjärta gör de teknologiska innovationerna devolo till världsledande inom Powerline. Med miljoner glada uppkopplade kunder och över 400 utmärkelser sedan 2002.

För dLAN® 500 duo Powerline rekommenderar vi följande LAN-enheter:
 • Nätverkslagringen
 • Skrivaren
 • Dator
 • Spelkonsol
 • Smart TV

Operativsystem som stöds
 • från Windows 7
 • från Mac OS X 10.10
 • från Ubuntu - Linux 14.04

Leveransomfattning

Single adapter
 • 1x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 1x Ethernet cable (2 m)
 • 1x installation guide

Starter Kit
 • 2x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 2x Ethernet cable (2 m)
 • 1x installation guide

Network Kit
 • 3x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 3x Ethernet cable (2 m)
 • 1x installation guide

Support / FAQ

Med vilka operativsystem fungerar devolo adaptrar?

Adaptrarna från devolo fungerar, oberoende av operativsystem, med alla nätverksenheter som skickar data via IP-signal. De fungerar då som en lång nätverkskabel. Endast den extra programvaran som finns som tillval är operativsystemberoende. Vi kan erbjuda programvara för alla vanliga operativsystem, som Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android och iOS. Mer information finns i beskrivningen av respektive produkt.

Vilka är förutsättningarna för att använda dLAN®? Vilka begränsningar finns det?

dLAN® fungerar i hela elnätet i huset eller lägenheten, detta oavsett om byggnaden är ny eller gammal. Naturligtvis måste det handla om ett sammanhängande elnät och dessutom får ledningslängden inte överstiga 300 meter. Olika faser utgör inget problem. Elmätare ger en kraftig dämpning av signalen men blockerar den inte helt.

Kan jag ansluta produkter från devolo till vanliga grenuttag?

I vissa fall kan grenuttag - särskilt sådana med inbyggd strömbrytare och överspänningsskydd - medföra sämre prestanda. Vill du få en optimal anslutning rekommenderar vi att du använder devolo-produkter med inbyggt uttag och att grenuttaget ansluts till devolo-adaptern.

Varför är produkten utrustad med anslutningar för Fast Ethernet?

Produkten är gjord för snabb WLAN-överföring, dessutom är den utformad för att ge hög energieffektivitet. Tack vare begränsningen till Fast Ethernet har det gått att använda extra energieffektiva komponenter. Detta avspeglas i den låga upptagna effekten hos produkten i både drift och vänteläge. Den datahastighet som produkten klarar räcker till för de flesta tillämpningar, som internetförlängare, streamad HD-video och säkerhetskopiering. För särskilt krävande tillämpningar erbjuder vi även produkter med anslutningar för Gigabit Ethernet.

Vilka fördelar kan tekniken range+ erbjuda?

Med devolos patentsökta teknik range+ optimeras dataöverföringen mellan produkterna i ditt hem. Varje elnät har sina särskilda egenskaper. Därför är det viktigt att adaptrarna anpassas till de unika förutsättningarna hemma hos dig. Genom mer än tio års erfarenhet har vi kunnat utveckla en teknik som inte bara utnyttjar jordledaren till dataöverföring utan dessutom överför datasignalen optimalt till elnätet. Även sändnings- och mottagningstekniken har förbättrats för att kunna ge en så effektiv dataöverföring som möjligt.

Kan jag använda produkter från devolo även om jag har flera separata elnät i huset?

Ja, produkterna från devolo fungerar även om det finns olika elkretsar (faser) i huset. Det krävs inga ändringar av elnätet, som t.ex. inmontering av faskopplare. 

Fungerar adaptern från devolo med Homeplug-adaptrar från andra tillverkare?

Alla adaptrar som är godkända enligt HomePlug-standarden fungerar med varandra. Vill du ansluta adaptrar från devolo till ett gemensamt nätverk med Homeplug-adaptrar från andra tillverkare måste du ge alla enheter samma lösenord. Enheterna från devolo konfigureras som vanligt: 
Starta dLAN® Cockpit Skriv in säkerhets-ID för alla dLAN®-adaptrar 
Ange det gemensamma lösenordet för nätverket
 Tilldela nu även de andra Homeplug-enheterna samma lösenord som dLAN®-enheterna enligt tillverkarens anvisningar.

Vilka är förutsättningarna för att använda dLAN®? Vilka begränsningar finns det?

dLAN® fungerar i hela elnätet i huset eller lägenheten, detta oavsett om byggnaden är ny eller gammal. Naturligtvis måste det handla om ett sammanhängande elnät och dessutom får ledningslängden inte överstiga 300 meter. Olika faser utgör inget problem. Elmätare ger en kraftig dämpning av signalen men blockerar den inte helt.

Kan jag använda devolo-produkter i grenuttag med överspänningsskydd?

De flesta av de grenuttag med överspänningsskydd som finns i handeln leder till sämre prestanda i devolo-nätverk och kan därför bara rekommenderas med vissa reservationer. Ett undantag är de modeller som konstruerats särskilt för att användas med devolo-adaptrar. Från tillverkaren APC, till exempel, kommer ett par sådana modeller - PL8VT3 och PL5B.

Nedladdningar